Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΘΗΚΗ;

Ένα κουτί από ένα πουκάμισο έγινε κουτί για δαχτυλίδια!



Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν εκτός από το κουτί, ύφασμα γάζα τσαλακωτή. κορδέλες, λουλούδια, αφρολέξ και ξυλόκολα ή αλλιώς ατλακόλα και θερμοσιλικόνη!


Με την κόλα άρχισα να "ντύνω" το κουτί με την μέθοδο decoupage!!!

 

 
 
Όταν ολοκληρώθηκε το ντύσιμο-κάλυψη το άφησα 5-6 ώρες να στεγνώσει και στην συνέχεια το κάλυψα με ένα ακόμη επίστρωμα ξυλοκόλας και το άφησα να στεγνώσει αρκετές  ώρες!
 

 
Στη συνέχεια σειρά είχαν τα κομμάτια αφρολέξ που κάποια στιγμή είχα κρατήσει από κάποια αγορά ηλεκτρικής συσκευής.
 
 
Ένα -ένα άρχισα να το καλύπτω με το ύφασμα αλλά εδώ χρησιμοποίησα θερμοσιλικόνη. 
 

 
Όταν όλα "ντύθηκαν"  τα έκοψα σύμφωνα με το πλάτος από το κουτί και ένε-ένα τα κόλλησα μέσα στο κουτί, όχι πολύ κοντά το ένα από το άλλο (κράτησαν μεταξύ τους μια απόσταση ευγένειας!!!!)


 
Σειρά είχε η εξωτερική διακόσμηση με πράσινη λαδί σατέν κορδελίτσα
 
 
και ροζ-μωβ λουλούδια
 
 
Το τελικό αποτέλεσμα δεν ξέρω αν με ενθουσίασε, σίγουρα όμως με βόλεψε γιατί χώρεσε γύρω στα πενήντα δαχτυλίδια!

 

 
Πριν σας αφήσω θα ήθελα να πω ότι σίγουρα αυτού του είδους η κοσμηματοθήκη δεν είναι δική μου ιδέα, αλλά απλώς είναι "η δική μου κοσμηματοθήκη"!
 
 

14 σχόλια:

  1. Έμεινα άφωνη!!Καταπληκτικό το αποτέλεσμα και υπέροχα τα χρώματα!
    Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Tα χρώματα μάλλον μου πεοέκυψαν αφού η κόρη μου επέλεξε να βάψει έτσι το δωμάτιό της οπότε ένα ρετάλι από την κουρτίνα ήταν η βάση των χρωμάτων. Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Εμένα πάντως μ'ενθουσίασαν και τα δαχτυλίδια!!! Από καιρό ψάχνω να βρώ τρόπο γιά να κρεμάσω τα κολιέ και τις αλυσίδες μου. Χθες βρήκα κάτι σε πολυκατάστημα αλλά μου είπαν ως δεν το πουλάνε αλλά το έχουν γιά την διακόσμηση του μαγαζιού. Ομως σαν κατασκευή μου έδωσε ιδέα και μόλις μαζέψω τα υλικά θα κάνω ανάρτηση με την κατασκευή. Ευχαριστούμε γιά την ιδέα σου. Μάλλον ένα όμορφο κουτί γιά φακελάκια τσάι που έχω θα ντυθεί με εμπνευση αυτή εδώ σου την ανάρτηση γιά να χωρέσει τα δαχτυλίδια που φτιάχνω τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το χειροποίητο και μάλιστα από τα δικά μας χέρια είναι πάντα πιο όμορφο. Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή
  3. Τελεια ιδεα και μου αρεσαν πολυ και τα χρωματα που χρησιμοποιησες! Αν βρεις και καμια καλη ιδεα για τα κολιε μας πεστην για το ψαχνω εδω και καιρο!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Είναι απίστευτο το πως μεταμορφώθηκαν δυο υλικά που οι περισσότεροι θα πετούσαμε! Πάρα πολύ όμορφο και η ιδέα σου καταπληκτική και χρήσιμη για τα δαχτυλίδια μας! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά, πιστεύω πως όλες οι handmade ΄φιλενάδες έχουμε πρόβλημα τακτοποίησης των κατασκευών μας!

      Διαγραφή
  5. Πολύ ωραία ιδέα! Τα χρώματα ταιριάζουν υπέροχα μεταξύ τους. Απίστευτη Ανακύκλωση! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και να σκεφθείς ότι όταν η κόρη μου μου έφερε τα χρώματα για το δωματιό της έπαθα ένα μικρό σοκ! Όταν όμως έντυσα και άλλα κουτιά αποθήκευσης των υλικών μου που αποθηκεύω στην βιβλιοθήκη της, μου άρεσαν πολύ. Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφη η ιδέα αυτή! Ανακύκλωση και χρηστικότητα! Συνδυασμός απίθανος! Καλή εβδομάδα να'χεις, Τζινα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβερή ιδέα, πανέξυπνη και άψογη εκτέλεση, Τέτα μου! Είναι και χρηστικό... Μου άρεσε πολύ η κοσμηματοθήκη, αλλά μου άρεσαν εξίσου πολύ και τα δαχτυλίδια σου, που ξεπροβάλλουν από μέσα!!!!! Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραίο το αποτέλεσμα , ειδικά κιόλας που υπάρχουν και λιλά λουλούδια (αγαπημενο χρώμα) . Αλλά και από πλευράς χρήσης, σίγουρα ειναι χρηστική μιας και χώρεσε και τόσα δακτυλίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απίθανη!!! Και η ιδέα, αλλά κυρίως το αποτέλεσμα!!! Είναι πανέμορφη η κοσμηματοθήκη σου!!! Αλλά και τι θησαυρό φιλοξενεί!! Μπράβο GINA!!!
    Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή