Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Απριλομάης, στεφάνια και διακόσμηση

Το Πάσχα μόλις πέρασε, βέβαια δεν πρόλαβα να σας δείξω κάτι, αλλά επειδή είναι πολύ κοντά η Πρωτομαγιά και αναμφισβήτητα διανύουμε την Άνοιξη θα σας δείξω ένα πασχαλιάτικο mobbile σε ανοιξιάτικη παραλλαγή.

Βαμμένα  κόκκινα αυγά και άδεια χρησιμοποιημένα γυάλινα βαζάκια, γεμάτα με αγριολούλουδα
κορδελίτσες σε χρώματα που συνδιάζονται με τα λουλούδια μας, όλα κρεμασμένα από σύρμα περίφραξης στολίζουν το εξοχικό μας τραπέζι, ενώ τα φαναράκια μας συντροφεύουν το βράδυ με την φλόγα τους.


Στη συνέχεια μια ανοιξιάτικη παραλλαγή. Στο ίδιο σύρμα περίφραξης και τα ίδια βαζάκια για τα λουλούδια μας, με την διαφορά ότι τα αυγά έχουν αντικατασταθεί από πράσινα και κόκκινα μήλα ενώ τα στεφανάκια από αμάραντο,  σε χρώματα της επιλογής μας συμπληρώνουν το mobbile μας.




Στη συνέχεια στεφάνια για την Πρωτομαγιά και όχι.. μόνο.
Βέβαια είναι υλικά της φύσης που δεν τα βρίσκουμε ακόμη στην εξοχή, (εγώ τα είχα μαζέψει από το καλοκαίρι που μας πέρασε), αλλά ίσως και κάποια άλλα αποξηραμένα με φαντασία και μεράκι να στολίσουν την πόρτα σας.

Λεπτά φύλλα σαν φίλντισι, που γεμίζουν την ελληνική ύπαιθρο, αλλά πρέπει να τα ψάξεις γιατί επικαλύπτονται απο αδιαφανή ξερά φύλλα που δεν κινούν κανένα ενδιαφέρον. Η απόχρωση του μπλέ προήλθε από εμποτισμό σε μπογιά νερού.


Σαν αέρινα πούπουλα τα άνθη θάμνων της μεσογειακής βλάστησης τα βρίσκουμε σε όλα τα βουνά δεξιά και αριστερά στους δρόμους, αρκεί να έχουμε παρατηρητικότητα. Βέβαια δεν είναι πάντα τόσο έντονο ροζ, αλλά πιο απαλό, απλώς θέλει λίγο περισσότερη υπομονή.



Οι καλλιέργειες των γεωργών μας είτε στάρι  είτε βρώμη γεμίζουν από αυτό το "παράσιτο", όμως εδώ σε συνδιασμό με υφασμάτινο μπωρντό λουλουδάκι έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα.



Υφασμάτινο βυσσινί τριανταφυλλάκι και βρώμη που ίσως έχει ωριμάσει αυτήν την εποχή, με αποξηραμένα φύλλα βάγιας, έπλαιξαν το επόμενο στεφάνι.



Σε αυτό το στεφάνι έμπλεξαν τα απαλά "ποντικάκια" ή κατ΄ άλλους "γατάκια" που πλημμυρίζουν την ελληνική εξοχή, με υφασμάτινα κίτρινα τριαντάφυλλα και χάρτινες σιέλ μαργαριτούλες



Και τελικά αν δεν μπορείτε ή δεν προλαβαίνετε ακόμα και ένα απλό μπουκέτο με αγριολούλουδα και κισσό μπορεί να στολίσει το πρωτομαγιάτικο τραπέζι.

22 σχόλια:

  1. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα με υγεία. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

      Διαγραφή
  2. 3 παγματα αξιζουν στη ζωη.........τα παιδια, ο ερωτας και η τεχνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πανεμορφα ολα με μερακι και καρδια !Μηπως μπορεις να μου πεις με ποιο τροπο βαφουμε τις γατουλες;
    Σ ευχαριστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή