Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Κύκνος από θαλασσόξυλα!



Στην ελληνική μυθολογία αναφέρονται τέσσερα διαφορετικά πρόσωπα με το όνομα Κύκνος.  Ο γιος του θεού Άρη, ο γιος του θεού Ποσειδώνα, ο  γιος του Σθενέλου και ο  γιος του Απόλλωνα Ο πιο διάσημος ήταν ο γιος του θεού Άρη και της Πελοπείας ή της Πυρήνης


Στην ελληνική μυθολογία γνωστή επίσης η ωραία Λήδα και ο κύκνος  κατά τον οποίον όταν ο Δίας την είδε στον Ταΰγετο ή στη μικρή νησίδα «Πέφνον» προ των θαλαμών, την ερωτεύθηκε και ζητώντας τη βοήθεια της θεάς Αφροδίτης, η οποία τον μεταμόρφωσε σε Κύκνο λαμβάνοντας η ίδια μορφή αετού καταδιώκοντάς τον. Τους είδε η Λήδα και αισθανόμενη συμπάθεια προς τον κύκνο έσπευσε να τον σώσει παίρνοντάς τον μέσα στην αγκαλιά της. Λίγο αργότερα η Λήδα κατ΄ άλλους γέννησε δύο αυγά ή κατ΄ άλλους ένα αυγό!

Όμως υπάρχει και ένα παραμύθι! Ένα παραμύθι από το οποίο ξεπήδησε και ο δικός μου κύκνος.

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ' ένα καταπράσινο αγρόκτημα μια πάπια. Είχε φτιάξει ανάμεσα σε κάτι καλάμια μια μικρή φωλιά κι εκεί κλωσούσε τα αυγά της. Ώσπου μια μέρα τα αυγά άρχισαν να ραγίζουν κι από μέσα ξεπρόβαλαν όμορφα, κίτρινα παπάκια όμως βγήκε και  ένα πλασματάκι που είχε γκρίζο τρίχωμα και ήταν πιο άσχημο απ τα άλλα παπάκια.
Ο καιρός περνούσε κι ενώ τα αδέρφια του γινόταν όλο και πιο όμορφα αυτό φαινόταν όλο και πιο άσχημο δίπλα τους. Τα ζώα του αγροκτήματος το κορόιδευαν, το ίδιο και τα αδέρφια του ώσπου αναγκάστηκε να φύγει και να ζήσει μόνο του. Μια μέρα εκεί που κολυμπούσε είδε κάποια πανέμορφα μεγάλα πουλιά να πετούν στον ουρανό όμως φοβήθηκε μην το κοροϊδέψουν και κρύφτηκε σε μια σπηλιά. Την άνοιξη που ξαναβγήκε να κολυμπήσει είδε το είδωλό του στο νερό και έμεινε έκπληκτο!  Δεν ήταν πια το γκρίζο και άσχημο παπάκι αλλά ένας μεγάλος και όμορφος κύκνος! Λίγο πιο κει είδε τα όμορφα πουλιά που είχε θαυμάσει τότε, την ώρα που πετούσαν. Ένα από αυτά, το πλησίασε και τον κάλεσε μαζί τους. Αποφάσισε να ακολούθησε τους κύκνους στα μακρινά ταξίδια τους και έτσι γνώρισε όλο τον κόσμο. Καμιά φορά περνούσε απ' το αγρόκτημα να δει τη μαμά του. Κι όλα τα ζώα το θαύμαζαν και το ζήλευαν γιατί ήταν ένας όμορφος κύκνος!!!

Δύο ξύλα λοιπόν ένα που ξέβρασε κάποια στιγμή η θάλασσα και ένα που απόμεινε όταν κόπηκε ένα ξεραμένο κλαρί από έναν γέρο πλάτανο, έγιναν ο "δικός μου" κύκνος!





Τα δύο ξύλα ενώθηκαν με δύο βίδες στον λαιμό και δύο στο σώμα και ο κύκνος πήρε την θέση του περιμένοντας κάποια στιγμή το ταίρι του!





38 σχόλια:

  1. πανέμορφος...... Αλλά έχεις βάλει πολύ μικρά γράμματα κάνε κάτι please Φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπέροχος ο κύκνος σου!!! Ειδικά στην 5η φωτογραφία είναι τέλειος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ Σοφία θέλω να τον περάσω και λούστρο νερού. Όμως η ανυπομονησία μου να τον δείξω, μεγάλη!!!!

      Διαγραφή
    2. Περιμένω να το δω και με λούστρο!!!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα...Πολύ όμορφος ο κύκνος σου....Μπράβο που το σκέφτηκες...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις κάτι, μερικές φορές είναι από ποια οπτική γωνία βλέπεις ένα αντικείμενο για να σε εμπνεύσει!

      Διαγραφή
  4. Υπέροχος ο κύκνος σου και πολύ ωραία η παρουσίαση του!Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι απίστευτο το πως δυο ξύλα απλά μπορούν να δώσουν τέτοιο αποτέλεσμα..μπράβο σου!..πανέμορφος ο κύκνος!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγέλους φτιάχνεις με τα θαλασσόξυλα,
    ο κύκνος θα σου ξέφευγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου , τη δουλεια σου τη βλεπω και τη μετεταω συχνα πυκνα γιατι μου δινει διαφορα ερεθισματα, φαίνεται πως ταιριαζουμε στα γουστα,παραλια για παραλια δεν αφηνω χειμώνα καλοκαιρι και η αποθηκη -εργστηριο τι να σου πω.... καλη συνεχεια και οτι επιθυμεις στη ζωή σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πω πω τι φαντασία έχεις βρε παιδί μου, απίστευτος ο κύκνος σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευχαριστώ . Γύρισα να διαβάσω και τα υπόλοιπα. Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ Ο ΚΥΚΝΟΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΞΥΛΑ.ΜΠΡΑΒΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απίστευτο! Έχω μείνει άφωνη!

    Φιλάκια έκπληκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ωραιότατος ο κύκνος,πραγματικό στολίδι! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πολύ ωραίος ο θαλασσένιος κύκνος!
    Καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα και καλή εβδομάδα..ΜΟυ αρέσει που πάντα συνδυάζεις το κείμενο και την δημιουργία σου..Γνώριζα μόνο τον ελληνικό μύθο με την Λήδα και το παραμύθι του ασχημόπαπου που έγινε κύκνος..Τα υπόλοιπα τώρα τα έμαθα και χαίρομαι , ευχαριστώ γι αυτό .. Φτιάχνεις πολύ όμορφα πράγματα Τζίνα μου λάτρεψα τον κύκνο σου..τι όμορφη η ιδέα και η σκέψη σου..πανέμορφος βγήκε το αποτελεσμα του, ειδικά η έκτη φωτο...
    υγ-ευχαριστώ για το εικονάκι του διαγωνισμού μου , με χαρά θα περιμένω την συμμετοχούλα σου
    υγ-ευχαριστώ για την αγάπη και την στήριξη στο σπιτάκι μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Οι πιθανότητες να βρεις τέτοιου είδους κομμάτια ξύλου, είναι μία στο εκατομμύριο, φαντάζομαι! Είσαι τυχερή, λοιπόν! Τα ταίριαξες και τα αξιοποίησες υπέροχα, κατασκευάζοντας ένα φανταστικό (συγκεκριμένο και όχι αφηρημένο) κύκνο/γλυπτό! Υποκλίνομαι στη φαντασία και στο ταλέντο σου! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τέλειος ο κύκνος σου, Τέτα μου!!!!!
    Να έβρισκες όμως έναν τρόπο να έκρυβες τις βίδες???Μήπως με μπογιά ή σκούρο κερί π.χ. Δεν θα φαινόταν έτσι η ένωση των δύο κομματιών.
    Πολλά φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο,αλλά η ανυπομονησ΄θια μου μεγάλη να τον δείξω. Την επόμενη φορά που θα πάω στο εξοχικό θα πάω οργανωμένη (στόκο και χρώμα-φαρμάκι για προστασία). Φιλάκια!

      Διαγραφή
  17. Θαυμάζω τους ανθρώπους που σε ένα κομμάτι ξύλο, σε μια πέτρα, σε ο,τιδήποτε, βλέπουν κάτι άλλο, κάτι πιο όμορφο και μοναδικό... Μπράβο σου!!! Ο κύκνος σου είναι υπέροχος!!! Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. με τρελαινει η φαντασια σου............!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οταν τα μάτια βλέπουν με την φαντασία κάνουν θαύματα!!!Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλησπέρα Τζινάκι μου!!ο συνδυασμος του παραμυθιού και του δημιουργήματός σου σε πάνε πολύ ψηλά σε αυτή σου την ανάρτηση..ο δε κύκνος φέρνει την αύρα της θάλασσας στη ψυχή!φιλάκια πολλά!Μπράβο σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η φαντασία σου ξεχειλίζει κοριτσι μου!! Ωραιος ο κυκνος σου και οικολογικος!!
    Φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλημέρα Τζινάκι μου..Νάξερες πόσο χαρούμενη μέκανες με τα γλυκά σου σχόλια για τον "Λαθρεπιβάτη" μου..Νάσαι καλά και σέυχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου!!φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσο μου αρέσει που δεν έχεις παρέμβει πάνω στα ξύλα και δημιούργησες μόνο με τη φαντασία!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εμείς ευχαριστούμε για τα ωραία πράγματα που μας φτιάχνεις. Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. σε ευχαριστω πολυ για την επισκεψη και τα λογια σου!! ειναι μεγαλη χαρα να ανκαλυπτουμε τοσα και τοσα όμορφα που φτιαχνουνται με αγαπη!!!! :) βλέπω οτι και εσυ κανεις πανεμορφη δουλεια! θα τα δω τωρα !!!! Αννε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Eίναι υπέροχο! Και βρήκε τη σωστή θέση του! Μπράβο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή