Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Σπίτι με θαλασσόξυλα



Το σπίτι του δάσους από θαλλασόξυλα!
Μια φορά και ένα καιρό ο χειμώνας είχε θυμώσει πολύ μα πάρα πολύ με την αδιαφορία των ανθρώπων για το περιβάλλον τους γι αυτό έβαλε την πιο βαριά κάπα του, πήρε μπόλικο χιόνι στις τσέπες του, γέμισε και με βροχή τα παγούρια του και πήγε να επισκεφθεί τους ανθρώπους.… 
Σε πολύ λίγο καιρό, το πανέμορφο δάσος με τα καταπράσινα δέντρα, έλατα, πεύκα σφεντάμια, φιλίκια, αλλά και πλατάνια , αγριοκαστανιές και οξιές  που είχαν αρχίσει να χάνουν τα φύλλα τους για να ξεκουραστούν, σκεπάστηκαν με ένα παχύ  στρώμα κατάλευκο χιόνι   σαν βαρύ πέπλο των νεράιδων του δάσους. Της Ερατούς,  της Φιγαλίας, της Ευρυδίκης και της Τιθορέας.

Όμως αυτό ήταν ξαφνικό και όλα έγιναν πολύ γρήγορα!

Η αρκούδα δεν είχε προλάβει να ετοιμάσει την φωλιά στην κουφάλα  του γέρικου πλάτανου και ο σκαντζόχοιρος δεν είχε χωθεί στην φωλιά του για να ρίξει έναν χειμέριο υπνάκο μερικών μηνών!  Ο σκίουρος δεν μπορούσε να χοροπηδάει στα κλαδιά και να μαζεύει καρύδια και άλλους καρπούς, τα ποντικάκια, οι τυφλοπόντικες, τα σαλιγκάρια, τα σκουλήκια και οι νυχτερίδες έβαλαν τα κλάματα μη ξέροντας τι να κάνουν. Μία χελώνα αγκαλιάστηκε με τον ασβό και ξεκίνησαν για την κουφάλα της γέρικης οξιάς που τους είπε ένας βάτραχος που είχε φύγει με μεγάλα βήματα.

Εκεί στο δάσος ήταν και ένας ξυλοκόπος που μέρες τώρα, από το χάραμα του ήλιου μέχρι αυτός να γείρει κουρασμένος, έκοβε δέντρα. Δέντρα πολλά, μικρά και μεγάλα, γέρικα και νεαρά. Σήκωσε το κεφάλι του είδε τις χιονονιφάδες να στροβιλίζονται χαρούμενα στον ξέφρενο χορό τους πριν κατάκοπες κάτσουν στα κλαδιά των δέντρων και συνέχισε την δουλειά του ακόμη πιο βιαστικά ακόμη πιο απερίσκεπτα!

Ένας κόρακας κάλεσε σε συγκέντρωση όλα τα ζώα του δάσους και με την βοήθεια της σοφής κουκουβάγιας ενημέρωσαν όλα τα ζώα ότι έπρεπε να αφήσουν ότι κάνουν και να κάνουν τις χειμωνιάτικες δουλειές τους γιατί ο χειμώνας ήρθε θυμωμένος και βαρύς, γεμάτος μπόρες, καταιγίδες, κρύο και χιόνια!
Μα ο ξυλοκόπος δεν ήξερε την γλώσσα των ζώων και παρόλο το χιόνι συνέχισε να κόβει δέντρα. Ο χειμώνας θύμωσε ακόμη περισσότερο γιατί αυτός ήξερε ότι έτσι ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον. Έτσι έριξε ακόμη περισσότερο χιόνι κάλυψε όλους τους δρόμους και τα μονοπάτια  και ο  ξυλοκόπος έχασε τον δρόμο της επιστροφής! Άρχισε να γυρίζει παγωμένος στο δάσος ψάχνοντας έναν τρόπο να γυρίσει πίσω και να γλιτώσει από τον θυμό του χειμώνα! Γύριζε και γύριζε μα πουθενά ο δρόμος, ούτε ένα μονοπάτι δεν ξεχώριζε!

Ώσπου ξαφνικά κάτι ξεπρόβαλε μπροστά του σαν κάποια από τις νεράιδες του χιονιού που  φέρνουν τον χειμώνα   και οδηγούν τις χιονονιφάδες να πέσουν και να καλύψουν τα πάντα με το άσπρο πέπλο τους  και  σαγηνεύουν τις καρδιές των ανθρώπων εδώ και αιώνες, να τον λυπήθηκε!
Μία καλύβα ξεπρόβαλε μπροστά του
.

Μία καλύβα, σπίτι σωστό, φτιαγμένο όχι  από κορμούς δέντρων μα από θαλασσόξυλα. Είχε πόρτα και παράθυρα και μια καμινάδα που σήμαινε και τζάκι. Χαρούμενος έτρεξε και χτύπησε την πόρτα αν και δεν κάπνιζε το τζάκι. Σαν δεν πήρε απάντηση, άνοιξε δειλά την πόρτα και μπήκε μέσα. Μα τι έκπληξη! Η καλύβα δεν ήταν ακατοίκητη, όλα τα ζώα του δάσους που δεν είχαν προλάβει να κάνουν τις ετοιμασίες τους για τον χειμώνα ήταν εκεί! Ήταν εκεί και κοιμόντουσαν του καλού καιρού!
Ο ξυλοκόπος τότε άναψε το τζάκι και πέρασε αυτός καλά και τα ζώα καλύτερα μέχρι που η άνοιξη νεράιδα σωστή ήρθε με το λουλουδένιο πολύχρωμο φουστάνι της και έδιωξε τον γεροχειμώνα να πάει πια να ξεκουραστεί!

Πριν όμως κλείσω θα ήθελα να σας δείξω δυο δωράκια .
Το ένα είναι από την αγαπημένη φίλη Φλώρα, με το blog Flora Gia για να με ευχαριστήσει για το καραβάκι   που κέρδισε στο giveaway των γενεθλίων του blog μου. Πολύ όμορφο. Δεν συμφωνείτε;


Το δεύτερο ένα δώρο συμμετοχής από την Κάτια και το blog της Stars and Icicles!

Ευχαριστώ κορίτσια!

Εύχομα σε όλες να έχετε καλή εβδομάδα!

30 σχόλια:

  1. Εύχομαι να σου αρέσει και να συνοδεύσει το ντύσιμό σου. Είναι κάτι ελάχιστο μπροστά στο υπέροχο ταξιδιάρικο καραβάκι σου.
    Και διάλεξα χρώματα της θάλασσας για σένα επειδή ήθελα να είναι συνέχεια των θαλασσόξυλων που δημιούργησαν το καραβάκι σου...
    Φιλιά πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπώ το μαύρο, το άσπρο και το μπλε! Αγαπώ και την θάλασσα! Φιλάκια!

      Διαγραφή
  2. Πόσο όμορφα τα λές!!!!!! υπέροχα και τα πραγμτάκια!!!!
    Φιλακια πολλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακάρι μια νεραϊδα του χιονιού να ξεπροβάλει μπροστά μαςγιατι το χρειαζόμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μου κυκλάμινο, ευχαριστώ! Κυκλάμινο αγαπημένο λουλούδι του χειμώνα. Μακάρι να έπαιρναν ζωή τα παραμύθια! Πόση ευτυχία θα μας χάριζαν!

      Διαγραφή
  4. Τι όμορφο το σπιτάκι!...και πόσο ωραία μας το παρουσίασες!...Μπράβο σου!...
    Να τα χαρείς τα δωράκια σου!..είναι πολύ όμορφα!
    Καλή εβδομάδα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και τα δωράκια πολύ όμορφα, αλλά και το σπιτάκι φοβερό! Φιλιά, καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όλα όμορφα και καλά.Το σπιτάκι σου τέλειο και η ιστορία σου πολύ διδακτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, ίσως φταίιει η ευαισθησία μου με το περιβάλλον1

      Διαγραφή
  7. Πολύ όμορφη ιστορία..Πολύ όμορφο το σπιτάκι σου. Μπράβο στην Φλώρα μας για την σκέψη να στείλει ένα ευχαριστήριο δώρο - και τι όμορφο που είναι , μου άρεσε η σκέψη της να βάλει μπλε χρώμα (το χρώμα της Ελλάδας, της θάλασσας - καραβάκι - θαλασσόξυλα)!! Να το χαρείς
    Μπράβο και στην Κάτια για το ωραίο αστεράκι της. Να το χαρείς
    καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε λοιπόν αληθινά!Δεν είχα συνδιάσει το μπλε της θάλασσας με το καραβάκι. Αυτό το κάνει ακόμα πιο όμορφο!Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  8. μ εχεις εντυπωσιασει μ ολα αυτα που κανεις με τα θαλασσοξυλα κ μονο .............πραγματικα αριστουργηματα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αφήγηση και δημιουργία ,υπέροχα και τα δύο !!!Θαυμάζω την όμορφη και καλοδουλεμένη κατασκευή σου!!!Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εμπνευσμένη ανάρτηση!Υπέροχη δημιουργία!Μπράβο!
    Πολύ όμορφα και τα δωράκια που έλαβες!Εύχομαι να τα χαρείς!
    ❁Anna
    Snapshotjewellery

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά εμπνευσμένη γιατί συνήθως δεν μου βγαίνει!Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  11. ΠΟλύ όμορφη ανάρτηση!Το σπιτάκι σου είναι πανέμορφο και παραμυθένιο!Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με γεια τα δώρα σου! Είναι πανέμορφα! Όσο για το σπιτάκι σου... τέλειο! Πώς θα γίνει να μείνω εκεί μέσα; Ένα τέτοιο σπίτι θέλω...

    Φιλιά, καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κai εγώ Έλλη μου ένα τέτοιο θέλω στην πλαγιά ενός βουνού ανάμεσα σε έλατα, με κήπο από φτέρες και κυκλάμινα και να ατενίζω το Αιγαίο! Ζητάω πολλά;Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  13. Μεγειά σου τα δωράκια σου,γλυκιά μου Τζίνα!!Πανέμορφα όλα!!! Το σπιτάκι καταπληκτικό!! φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Eυχαριστώ κορίτσι μου. Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το σπιτάκι σου πανέμορφο Τζίνα μου!!!Τα δωράκια σου είναι υπέροχα!!Μπράβο!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΑΑΑΑΑΑ υπεροχο μπραβο σου κοριτσι μου!!!!!Τα δωρακια σου πολυ ομορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι υπέροχο παραμύθι!! Μου άρεσαν πολύ οι περιγραφές σου!! Να σου πω την αλήθεια, περίμενα τα ζώα να φάνε τον ξυλοκόπο!! χαχαχα!
    Πολύ όμορφο το σπιτάκι που έφτιαξες!! Πολλά μπράβο!!!
    Με γεια και τα δωράκια σου! Πανέμορφα είναι! Να τα χαρείς!!
    Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή