Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ρολόϊ με θαλασσόξυλα

΄Μία ημέρα έμεινε για την δεύτερη  πανσέληνο του Αυγούστου και γι΄αυτό το λόγο σας .... δίνω τα ρολόϊα μου από θαλασσόξυλα για να μετρήσετε μαζί μου τις ώρες που απομένουν μια και μιλάμε για την μπλε πανσέληνο του Αυγούστου.


Το πρώτο έχει διαστάσεις 25χ25 εκατοστά περίπου και είναι φτιαγμένο απο μικρά-μικρά θαλασσόξυλα


Το δεύτερο είναι  ένα κομμάτι που είχα βρει πριν από πολύ καιρό, ίσως και δύο χρόνια, σε μια χειμωνιάτικη αναζήτηση  Κόλησσα ένα δεύτερο ξυλάκι και δημιουργήθηκε έτσι ένα ραφάκι,        επάνω στο οποίο στηρίχτηκε το ρολόϊ μας αλλά και το διακοσμητικό μπουκαλάκι - βάζο.


 

Λίγα λόγια για το Αυγουστιάτικο αυτό φεγγάρι και την ονομασία του.

«Μπλε» πανσέληνο θα απολαύσουμε τον Αύγουστο – Σπάνιο φαινόμενο



Ένα σπάνιο φαινόμενο, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την τελευταία νύχτα του καλοκαιριού, στις 31 Αυγούστου, μια «μπλε» πανσέληνο
Η πανσέληνος  είναι η δεύτερη μέσα στον ίδιο μήνα, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά. Η πρώτη πανσέληνος  ήταν  στις 2 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα «Νέα», η δεύτερη πανσέληνος τον ίδιο μήνα δεν λέγεται μπλε μονάχα επειδή είναι ασυνήθιστη, αλλά ονομάστηκε έτσι μετά την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα στην Ινδονησία το 1883.

Η έκρηξη ήταν πολύ ισχυρή και στα ανώτατα στρώματα τις ατμόσφαιρας εκτινάχθηκαν χώμα και στάχτη, με αποτέλεσμα το φεγγάρι να φαίνεται μπλε.
Έκτοτε η φράση «μπλε Σελήνη» χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει την ύπαρξη δύο πανσελήνων σε έναν μήνα.
Τα μικροσωματίδια στα σύννεφα σκόνης που εκτοξεύτηκαν από το ηφαίστειο στην Ινδονησία παρέμειναν επί χρόνια στην ατμόσφαιρα σκεδάζοντας τις λευκές ακτίνες φωτός του φεγγαριού την ώρα που αυτές διαπερνούσαν τα νέφη από στάχτη στον ουρανό. Έτσι η Σελήνη φαινόταν μπλε.

Πιο πρόσφατα, το 1950, το μπλε φεγγάρι φάνηκε στον ουρανό ύστερα από μεγάλες δασικές πυρκαγιές στη Σουηδία και τον Καναδά, ενώ η τελευταία «μπλε Σελήνη» συνέβη τον Δεκέμβριο 2009.

ΠΗΓΗ: www.econews.g





Πηγή φωτογραφίας : http://www.hbnews.gr/permalink/141636.html



14 σχόλια:

  1. Πανέμορφα και καλοδουλεμένα τα ρολόγια σου Τζίνα μου μπράβο!!!Όσο για τις φωτογραφίες...απλά υπέροχες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ προσεγμένη η δουλειά σου Τζίνα με τα θαλασσόξυλα ενα ιδιαίτερα αγαπητό υλικό για μένα που χρόνια τα μαζεύω,να δω πότε θα τα αξιοποιήσω ,παρά πολύ όμορφο και το άλλο ξύλο με το ευρηματικό ραφάκι.Ευχαριστώ ,όμως για τις υπέροχες πληροφορίες για την σελήνη που αν και μεγάλη στη ηλικία δεν διάβασα αλλά και άκουσα ποτέ τίποτε για την μπλε σελήνη και τα φαινόμενα.....Να'σαι καλά. Καλό σου βράδυ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Έφη, δεν είναι θέμα ηλικίας, μας βομβαρδίζουν τόσες πληροφορίες καθημερινά που πολλά πράγματα μας διαφεύγουν. Καμμιά φορά είναι και θέμα τύχης να πέσεις στην κατάλληλη πληροφορία. Καλό βράδυ,

      Διαγραφή
  3. Καλώς σε βρήκα!! Προσπάθησα να βρω το μπλογκ σου μετά που με επισκέφτηκες αλλά δεν σε έβρισκα..έλεγε δεν ανακοινώνεται δημόσια..χαίρομαι που σε βρήκα απόψε στους τοπ μπλογκερς. Πολύ εντυπωσιακά τα ρολόγια σου...θα ρίξω μια γρήγορη ματιά και σε άλλες δημιουργίες σου. Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία ανάρτηση, σ ΄ολα τα επίπεδα!
    Καλή μπλε Πανσέληνο , λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επίσης Χαρά να είμαστε καλά να χαιρόμαστε όλες τις πανσεληνους και ας μην είναι ...μπλε! Καλό βράδυ.

      Διαγραφή
  5. Πολύ καλή ιδέα το ρολόι σου με τα θαλασσόξυλα γύρω του.
    Ευκαιρία να απολαύσουμε την σπάνια δεύτερη πανσέληνο απόψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πανέμορφα τα ρολόγια σου!!!! Το πρώτο ειδικά είναι αριστούργημα!! Αλλά και το ραφάκι τέλειο!! Ωραίες οι πληροφορίες για την σημερινή πανσέληνο!!
    Όμορφο σ/κο να έχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πανέμορφα τα ρολόγια και οι φωτογραφίες!!Μου αρέσει που το ένα θαλασσόξυλο είναιεύρημα 2 ετών!Που όταν το βρήκες δεν ήξερες τι ακριβώς θα το έκανες αλλά να που ήρθε η σειρά του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλημέρα και καλό μήνα!Υπέροχες οι δημιουργίες σου!Μας δίνεις καταπληκτικές ιδέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή