Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Κουτί αποθήκευσης για την Άννα

Η  φίλη μου η Άννα δεν έχει blog "νοσεί βαρέως" όμως από το μικρόβιο των κατασκευών!


Έτσι της έφτιαξα ένα μικρό δωράκι αποθήκευσης-τακτοποίησης για μερικά από τα υλικά που χρησιμοποιεί αφού όλες μας ξέρουμε ότι με όσο πιο πολλά πράγματα ασχολούμαστε τόσο περισσότερο χώρο και τάξη χρειαζόμαστε

Τα υλικά που χρησιμοποίησα απλά και τα περισσότερα, στα πλαίσια... της ανακύκλωσης και του δεν πετάω τίποτα!

Βήμα 1ο . Ένα κουτί με διάφορα αλμυρά μπισκοτάκια και πολλές θήκες του Liddle που άδειασε  όταν οι φίλες της κόρης μου ήρθαν επίσκεψη ήταν η αφορμή.

 
 
Βήμα 2ο. Έψαξα στο γειτονικό market και βρήκα ένα χαρτόκουτο περίπου στις διαστάσεις (μήκος - πλάτος) που χρειαζόμουν αλλά με  αρκετό ύψος.
 

 
Βήμα 3ο. Με ένα μέτρο μέτρησα το ύψος-βάθος των θηκών
 
 
και έκοψα σε ανάλογες διαστάσεις και το χαρτόκουτο μόνο από τις τρεις πλευρές.

 

 
Στην τέταρτη πλευρά κράτησα τις ανάλογες διαστάσεις για να γίνει το καπάκι αφού από την πίσω πλευρά το χάραξα ελαφριά για να μπορέσει να διπλώσει εμπρός.

 
Έβαλα μέσα τις πλαστικές θήκες και το κόλλησα.

 
Σειρά είχε η εξωτερική εμφάνιση για την οποία χρησιμοποίησα ξυλόκολλα ένα κομμάτι ύφασμα που κάποτε μου είχε περισσέψει και λίγα λουλούδια με κορδέλες.
Πρώτα άπλωσα την ξυλόκολλα στο χαρτόκουτο και άρχισα να κολλάω σιγά - σιγά το ύφασμα.

 
Όταν το "έντυσα" όλο το άφησα  μερικές ώρες να στεγνώσει. Αφού στέγνωσε το πέρασα άλλη μία φορά με κόλλα και το άφησα μια βραδιά για να στεγνώσει καλά.

 
Την επόμενη ημέρα το στόλισα με κορδέλες και λουλούδια ...
και να το τελικό αποτέλεσμα!!!

 
Με αυτήν την ανάρτηση δηλώνω ακόμη μία συμμετοχή και στον διαγωνισμό ανακύκλωσης της φίλης Αναστασίας με το blog starthomecraft.blogspot.com  

 

Δωράκια


Και ο ταχυδρόμος χτύπησε δύο φορές!
Χτύπησε και έφερε δώρα1
Δύο δωράκια που με πολλή χαρά έλαβα από δύο αγαπημένες φίλες!
Το ένα από την      Anastasia   με το blog Χειροποίητες Δημιουργίες     http://hnmcreations.blogspot.gr    με την οποία κληρωθήκαμε  για την Ανταλλαγή Δώρων  που οργάνωσε η Χαρά στο blog της Fairy Knitting...


  
Το άλλο ήταν από την Βασιλική με το blog  basilikis-art@blogspot.com  η οποία  είχε κερδίσει  το δωράκι στο giveaway  στις 20-12-2012 και μου έστειλε αυτό προς ανταπόδοση αλλά και να μου πει ευχαριστώ! Ευχαριστώ μικρή μου να είσαι πάντα καλά και σε όλη σου την ζωή να διατηρήσεις την ευγένεια ψυχής που σε διακρίνει!



Αλλά μια και είπα giveaway  σας θυμίζω το giveaway  που λήγει στις  28-01-2013.

21 σχόλια:

  1. Μπράβο Gina!Αυτό θα πει ανακύκλωση!Έγινε καταπληκτικό!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολυ ομορφη και χρησιμη η ανακυκλωση σου!Το παίρνω και φευγω να το αναρτησω για τον διαγωνισμο.Καλη σου επιτυχια.Πολλα φιλια Αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Έφτιαξες ένα πολύ ωραίο και χρήσιμο κουτί αποθήκευσης χωρίς να χαλάσεις χρήματα. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι τόσο τα χρήματα όσο η ικανοποίηση του χειροποίητου!

      Διαγραφή
  4. Τι καλό! Και από το τίποτα!!! Μπράβο σου, πολύ δημιουργική σκέψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ όμορφο το κουτί ..μου άρεσε η όλη ιδέα και η παρουσίαση του...η εμφάνιση του..καλή επιτυχία στο διαγωνισμό ανακύκλωσης...τα δωράκια σας ειναι πολύ όμορφα να τα χαρείτε..μπράβο στη μικρή συμπατριωτούδα μου για την σκέψη της να στείλει δώρο ευχαριστίας (κολιέ) ...ειναι πολύ γλυκούδα και της εύχομαι και γω (απο το μπλογκ σας) να μείνει πάντα έτσι.... Επίσης, καλή επιτυχία στο giveaway σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα! Και μετά λες για μένα!!! Το κουτί έγινε τέλειο και χρηστικότατο (αυτό το πράγμα με την αποθήκευση τόσων πολλών, μικρών και μικρούτσικων πραγμάτων, ένας εφιάλτης είναι... όλο τα βολεύω κι όλο με χαιρετάνε απ'έξω!!!) Σοβαρά τώρα, το σκέφτηκες πολύ καλά και αξιοποίησες άψογα τις πλαστικές θήκες. Πολύ ωραία ιδέα και με το τίποτα. Η φίλη σου όμως, μιας και είναι "δικιά" μας, θα το εκτιμήσει πολύ! Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όμορφη ιδέα το κουτάκι για τα μικροπράγματα που πάντα είναι σκορπισμένα γύρο γύρο.Τα δωράκια σου υπέροχα να είσαι καλά να τα χαρείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τέλεια ιδέα!! Δεν θα το σκεφτόμουν ποτέ!!! Απίστευτη ιδέα οργάνωσης μικρών πραγμάτων!! Αλλά το έκανες και πανέμορφο!! Να το χαρεί η φίλη σου!! Είμαι σίγουρη θα της αρέσει πολύ!! Καλή επιτυχία στον διαγωνισμό ανακύκλωσης!!
    Με γεια και τα δωράκια σου!! Καλοφόρετα να είναι!! Πανέμορφα!!
    Φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ όμορφο και χρήσιμο του κουτάκι Gina μπράβο!!Τα δωράκια υπέροχα!!!Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚΟΣΠΙΤΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ. ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΩ ΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΕΣΑΣ. ΦΙΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι ωραία ιδέα, η φιλη σου νομιζω θα ενθουσιαστει! Εγινε υπεροχο και πολυ χρησιμο για ολα τα μικρα πραγματακια που χρησιμοποιουμε!
    Σουπερ!
    Φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!Μπράβο σου!!!Μεγειά και τα δωράκια σου!!! Ευχαριστούμε για το πανέμορφο βραβείο προσφοράς, που χάρισες στην Ρένα κι αυτή με τη σειρά της το πρόσφερε σε όλες μας!!!Πέρνα από το μπλογκ μου, έχω λινκ στο μπλογκ σου!!!φιλάκια πολλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ανακύκλωση σε όλο της το μεγαλείο!!!
    Ενα μεγάλο μπράβο, Τζίνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλησπέρα και από εμένα. Χαίρομαι ειλικρινά που βρίσκομαι στο σπιτάκι σου. Έκανα μια βόλτα και θαύμασα τις δημιουργίες σου. Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πλύ έξυπνη ιδέα ανακύκλωσης και σιγουρα θα είναι και πολύ πρακτικό!
    Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φανταστική ιδέα Gina.... Το κουτί αποθήκευσης είναι τόσο όμορφο και πρακτικό!!! Σίγουρα η φίλη σου θα ξετρελάθηκε!!!
    Να χαρείς και τα δωράκια σου!!! :)
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή